28 Δεκ 2011

ΦΤΙΑΞΤΕ TΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΩΡΟΥ


   
    Ιδέες και λύσεις για να φτιάξετε τα δικά σας 
αρωματικά χώρου με φυσικά υλικά. Είναι πολύ εύκολο και θα σας ενθουσιάσει χαρίζοντας στο χώρο σας μια ευχάριστη φυσική μυρωδιά. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε  αρωματικά χώρου με φυσικά υλικά.


1η ΛΥΣΗ


Υλικά
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φύλλα λουίζας
2κ.σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2κ.σούπας τρίμμα φλούδας λεμονιού
1κ.γλυκού μαγειρική σόδα

  Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι νερό με όλα τα υλικά εκτός του χυμού λεμονιού. Ζεστάνετε τα μέχρι να πάρουν μια βράση και ανακατεύετε. Κατεβάστε από τη φωτιά και σουρώστε το μείγμα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και μετά τοποθετήστε το σε μπουκάλι με βαλβίβα σπρέι και ψεκάστε το χώρο. Το σπρέι θα χαρίσει ένα ευχάριστο ευωδιαστό άρωμα στο χώρο σας



2η ΛΥΣΗ


    Σε ένα πουγκί από αποστειρωμένη γάζα ή τούλι από μπομπονιέρα, προσθέστε φύλλα λεβάντας, κομματάκια από φλούδα πορτοκαλιού και κανέλλα.Κρεμάστε το στα φωτιστικά σας ή σε άλλα σημεία του σπιτιού και θα εκλύει στο χώρο σας ένα υπέροχο ευωδιαστό άρωμα.


 

   

    Mια άλλη καλή ιδέα για να μυρίζει ο χώρος σας με ένα απαλό άρωμα βανίλιας είναι η εξής: Ρίξτε στο πάτωμα δύο κουτάκια βανίλιας, αυτή που βάζουμε και στα γλυκά. Απορροφήστε τη σκόνη με την ηλεκτρική σας σκούπα.Καλό είναι να γίνεται όταν σκουπίζετε το χώρο με αυτή. Η μυρωδιά της βανίλιας θα είναι διάχυτη στο χώρο σας. Δεν χρειάζεται να προσθέτετε βανίλια κάθε φορά που σκουπίζετε γιατί έχει αρκετή διάρκεια.






   Μία ακόμη λύση είναι να αναμίξετε σε'ενα κατσαρολάκι τα ακόλουθα υλικά



 Κίτρο: Το κίτρο έχει την ιδιότητα όχι μόνο να μυρίζει υπέροχα αλλά και πιο έντονα από άλλα εσπεριδοειδή, ενώ το άρωμά του διαρκεί περισσότερη ώρα, προσφέροντας στον χώρο αίσθηση φρεσκάδας. Αν δεν βρείτε κίτρο ή δεν ενθουσιάζεστε με το άρωμά του, χρησιμοποιήστε λεμόνι και πορτοκάλι, τα οποία έχουν αντίστοιχες ιδιότητες.
 Βότανα: Οποιοδήποτε βότανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρωματικό χώρου, όμως αυτά με την μεγαλύτερη διάρκεια είναι τα βότανα με τα έντονα, ξυλώδη αρώματα, όπως το δενδρολίβανο και το θυμάρι.
 Πευκοβελόνες ή κλαδιά κέδρου: Υπάρχουν πολλά αρωματικά δέντρα, όμως το πεύκο και ο κέδρος που μυρίζουν υπέροχα. Μάλιστα ο κέδρος χρησιμοποιείται και στην αρωματοποιΐα.
Εκχυλίσματα: Τα εκχυλίσματα βανίλιας ή αμυγδάλου βελτιώνουν σημαντικά τη μυρωδιά ενός χώρου. Το εκχύλισμα μέντας αναδίδει ευχάριστο, δροσερό άρωμα. Αντί για εκχύλισμα βανίλιας, πάντως, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ολόκληρο σπόρο του φυτού βανίλια –είναι ακριβότερος αλλά μυρίζει πραγματικά υπέροχα!
Μπαχαρικά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαχαρικά τριμμένα ή ολόκληρα. Αν τα βάλετε ολόκληρα, η σύνθεση θα δείχνει πιο όμορφη και μπορείτε να τοποθετήσετε το αρωματικό χώρου σε εμφανές σημείο. Από μπαχαρικά μπορείτε να επιλέξετε ξυλάκια κανέλας και αποξηραμένα γαρύφαλλα, των οποίων η αρωματική ισχύς είναι μεγαλύτερη.

 
  Αφού λοιπόν τα βάλετε σε κατσαρολάκι, το γεμίζετε με νερό ώσπου να καλυφθούν τα υλικά. Όταν το μείγμα βράσει χαμηλώνετε την φωτιά ώστε να σιγοβράζει. Οι ατμοί θα αναδύουν ένα ευχάριστο άρωμα. Προσέξτε να μην εξατμιστεί το νερό εντελώς και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα βαζάκι, όπου θα συνεχίσει να αναδύει το άρωμά του. Η μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μπουκάλι με ψεκαστήρα και να ψεκάζετε τον χώρο που θέλετε να αρωματίσετε.

Παραπομπή:

http://proionta-tis-fisis.com/tag/aposmitika-xorou