26 Δεκ 2011

Έξυπνες λύσεις και μυστικά για το σπίτι σας !

  Διαβάστε παρακάτω μικρά μυστικά και έξυπνες λύσεις
που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι σας, εύκολα,γρήγορα και απλά.


Πως να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο σας.

   Τοποθετήστε μέσα σε διάφορα...
σημεία του ψυγείου σας κομματάκια κιμωλίας. Έχει την ιδιότητα να απορροφά τις δυσάρεστες οσμές. Καλό θα ήταν να τις ανανεώνετε κάθε 2 - 3 εβδομάδες για καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης μια καλή λύση για τις οσμές του ψυγείου είναι ένα χάρτινο φακελάκι με φρέσκο ελληνικό καφέ. Απορροφά όλες τις οσμές του ψυγείου.

Για οικονομικότερο και καλύτερο σιδέρωμα


   Τοποθετήστε κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας σας φύλλο από αλουμινόχαρτο. Το σιδέρωμα των ρούχων σας θα γίνεται γρηγορότερα αφού το σίδερο καίει περισσότερο και εξοικονομείτε ενέργεια.

Για να γυαλίζουν τα φύλλα των φυτών σας

   Ανακατέψτε σε ένα δοχείο καλά μισό λίτρο νερού με δύο κουταλιές σόδας και μία κουταλιά λάδι. Τοποθετείστε το μείγμα σε μπουκάλι με ψεκαστήρα και ψεκάστε τα  φύλλα των φυτών σας. Σπουπίστε τα με καθαρό πανάκι και θα γυαλίσουν.

Διώξτε τους λεκέδες από τα χαλιά σας

  Αν το χαλί σας έχει λερωθεί από σάλτσα φαγητού ή λάδια καθαρίστε το ως εξής:Τοποθετήστε αρχικά πάνω στο λεκέ ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Έπειτα ρίξτε γύρω από το λεκέ υγρό σαπούνι πιάτων. Τρίψτε στο λεκέ απαλά και τέλος αφαιρέστε με υγρό πανί.


Αρωμα βανίλλιας στο σπίτι

   Για να έχει το σπίτι σας ένα ευχάριστο και διακριτικό άρωμα βανίλλιας ρίξτε ατο πάτωμα δύο κάψουλες που έχουν βανίλλια αυτή που χρησιμοποιείται και στα γλυκά. Ρουφήξτε τη σκόνη με την ηλεκτρική σας σκούπα την ώρα που καθαρίζετε το σπίτι. Όταν τελειώσετε ο χώρος σας θα έχει ένα ευχάριστο άρωμα βανίλλιας. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε βανίλλια στα επόμενα σκουπίσματα.

 Πως να διώξετε την μυρωδιά του καπνίσματος


  Αν είστε καπνιστές και θέλετε να διώξετε την μυρωδία του καπνού ανάψτε δύο κεράκια στον χώρο που καπνίζετε. Η φλόγα του κεριού έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει την μυρωδιά του τσιγάρου.

Πως να ποτίζονται τα φυτά σας ενώ λείπετε από το σπίτι. 

  θέλετε να λείψετε από το σπίτι για διακοπές για δύο έως τρεισ εβδομάδες και σας προβληματίζει το πότισμα των φυτών σας? Υπάρχει λύση. Γεμίστε ένα κουβά με νερό για κάθε γλάστρα και τοποθετήστε τον δίπλα από αυτή αλλά ψηλότερα. Στερεώστε μέσα στον κουβά ένα κορδόνι από παπούτσι και χώστε την άλλη άκρη του μέσα στην γλάστρα. 
  Με αυτό τον τρόπο η γλάστρα απορροφά κάθε μέρα όσο νερό χρειάζεται. Αν οι γλάστρες σας είναι μικρές μπορείτε σε ένα μόνο κουβά να βάλετε περισσσότερα κορδόνια,'ενα για κάθε γλάστρα ώστε να έχετε και οικονομία χώρου.











Δεν υπάρχουν σχόλια: