12 Νοε 2013

Τι είναι η ρεφλεξολογία και πως βελτιώνει την υγεία μας!

     
Η Ρεφλεξολογια είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματικη μορφή θεραπευτικού μασάζ των ποδιών. Ως θεραπεία, κατατάσσεται στον τομέα της «εναλλακτικής ιατρικής» η θεραπείας. Θεωρείται μια ολιστική θεραπευτική τέχνη που θέλει να αντιμετωπιζει το άτομο ως ολότητα, προκείμενου να επιφέρει μια κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας στο σώμα, στο νου και στο πνεύμα. Ο όρος ολότητα...
σημαίνει πως δεν είμαστε άπλα το άθροισμα μυώνων, αγγείων η νευρώνων αλλά το σύνολο αυτών, ένα σύνολο όπου όλα τα όργανα είναι αλληλένδετα και αλληλοεξαρτουμενα.

 Στα ανθρώπινα πόδια υπάρχουν οι περισσότερες απολήξεις των νεύρων που ξεκινώντας από τον εγκέφαλο διανύουν όλο το σώμα. Όλα τα όργανα, οι αδένες και άλλα μέρη του σώματος βρίσκονται τοποθετημένα με την ίδια διάταξη στα πόδια, σαν αντανακλασεις των μερών του σώματος.

 Στην ρεφλεξολογια, καθώς γίνεται ερεθισμός των αντανακλαστικών των ποδιών, προκαλείται μια  ακούσια αντίδραση των οργάνων που συνδέονται με αυτα τα αντανακλαστικα. Η ορθή διέγερση αυτών των αντανακλαστικων μπορεί να επηρεάσει θετικά την κατάσταση της υγείας μας.

          Η ρεφλεξολογια 
  • μειώνει την ένταση και το στρες
  • βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
  • βελτιώνει την νευρική λειτουργιά

ΧΑΡΤΗΣ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑΣ


ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑΣ


Οταν αισθανεστε πολυ αγχωμένος/η

 Διαγράψτε μικρούς κύκλους με τον αντίχειρα στο αντανακλαστικό σημείο του «ηλιακού πλέγματος» για 1 λεπτό. Tο σημείο αυτό βρίσκεται στο ύψος της βάσης της «μπάλας» του πέλματος, στο λακουβάκι δηλαδή που σχηματίζεται στο πλάτος μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου δαχτύλου.
  Tο «ηλιακό πλέγμα» είναι το σημείο όπου συσσωρεύονται το άγχος και η ένταση. Aν λοιπόν, η έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αγχώδη καθημερινότητά σας, οι συγκεκριμένες πιέσεις θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Θα βελτιωθεί η αναπνοή, αλλά και η στάση σας απέναντι σε γεγονότα που σας αγχώνουν στη ζωή.


Όταν νιώθετε εξαντλημένοι

  Kάντε κυκλικές κινήσεις με τον αντίχειρα στην περιοχή του πέλματος, στο κέντρο της φτέρνας, για 1 λεπτό.
  Στο κέντρο της φτέρνας βρίσκονται τα αντανακλαστικά σημεία που επηρεάζουν τα νεύρα και σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα. Eείναι ιδανική κίνηση στην περίπτωση που δεν έχετε ερωτική διάθεση λόγω κούρασης και έντονου στρες.

Όταν αισθάνεστε συναισθηματική πίεση 

   Aσκήστε μικρές πιέσεις στο εσωτερικό της γάμπας, από το μέσο της έως τον αστράγαλο. Διαγράψτε 10-15 κύκλους σε κάθε ύψος και μετά προχωρήστε πιο κάτω.
   Eεσωτερικά η επιφάνεια της γάμπας περιλαμβάνει διάφορες ζώνες και μεσημβρινούς της ρεφλεξολογίας, που αποτελούν ενεργειακά κέντρα της ζωτικής ενέργειας, γι’ αυτό βοηθάει σημαντικά, ανθρώπους που νιώθουν συναισθηματικά πιεσμένοι και δεν μπορούν να χαλαρώσουν ώστε να απολαύσουν, την ερωτική τους ζωή.

Παραπομπές:

http://www.vita.gr/

http://www.lme.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: