20 Μαρ 2015

Πως να διωξετε την πυτιριδα με φυσικο τροπο

   
    Η πυτιρίδα ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους. Πολλές φορές παρατηρούμε άσπρες νιφάδες στα ρούχα μας αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής. Πρόκειται για την γνωστή πιτυρίδα,που ταλαιπωρεί κυρίως τους άντρες αλλά δεν εξαιρεί τις γυναίκες. Είναι μια χρόνια πάθηση που συνοδεύεται από κνησμό και...
απολέπιση του δέρματος.
    Η πιτυρίδα είναι μια διαταραχή του τριχωτού της κεφαλής, του δέρματος, όπου παρουσιάζεται υπερβολική συσσώρευση νεκρών κυττάρων καθώς και μυκήτων. Το τριχωτό παρουσιάζει πολλές μικρές ή μεγάλες φολίδες ή λέπια και έντονο κνησμό. Η πιτυρίδα παρουσιάζεται και σε ξηρά και σε λιπαρά μαλλιά, στα ξηρά μαλλιά οι φολίδες είναι λίγο πιο μικρές και λευκές, ενώ στα λιπαρά είναι πιο διογκωμένες και κιτρινωπές. 
   Για την καταπολέμιση της πιτυρίδας χρησιμοποιούμε διάφορα αντιπιτυριδικά σαμπουάν, που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ή πολλές φορές, όταν το φιανόμενο είναι έντονο, χρησιμοποιούμε φαρμακευτικά σκευάσματα. Μπορούμε όμως να την καταπολεμήσουμε με φυσικό τρόπο, με την βοήθεια της ρίγανης.
 Μπορείτε πολύ απλά, να φτιάξετε και εσείς μόνοι σας τη θαυματουργή αυτή λοσιόν, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

-Σε ένα λίτρο νερού, ρίξτε μέσα τη ρίγανη και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.
-Σουρώστε τη ρίγανη και βάλτε το υγρό σε ένα γυάλινο μπουκάλι.

Κάθε φορά που θα λούζετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε αυτή τη λοσιόν, ρίχνοντας λίγο-λίγο στο κεφάλι και κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο δέρμα. Στη συνέχεια ξεβγάλετε με σαμπουάν κατά της λιπαρότητας.Ακολουθήστε τη συγκεκριμένη θεραπεία για 1 μήνα περίπου και θα μείνετε έκπληκτοι με το αποτέλεσμα.

Πηγές:

http://www.onmed.gr/ygeia/item/322831-pityrida




Δεν υπάρχουν σχόλια: