12 Νοε 2015

Σακχαρωδης διαβητης.Καταπολεμήστε τον με βότανα!

  
   Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι παλιά και σύνθετη ασθένεια. Μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή, αν και εμφανίζεται πιο συχνά στις εύπορες κοινωνίες της Δύσης. Η συχνότητα εμφάνισης αυτής της αυτοάνοσης ασθένειας, έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, και σήμερα  πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, έχουν προσβληθεί από την πάθηση. Σχεδόν το ένα τρίτο από αυτούς...

βρίσκονται στην Ευρώπη. Στα παιδιά, ο διαβήτης αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ασθένειες, και μπορεί να οδηγήσει σε μια ζωή εξαρτημένη από φαρμακευτική αγωγή, και με κίνδυνο οφθαλμικών παθήσεων και νεφρικής νόσου.
   Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι διαβήτη. Ο τύπος Ι (γνωστός και ως ινσουλινοεξαρτώμενος ή νεανικός διαβήτης), είναι λιγότερο κοινός από τον διαβήτη τύπου II (επίσης γνωστός ως μη-ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης). Υπάρχουν πλέον ισχυρές ενδείξεις ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη του διαβήτη. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η παχυσαρκία, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, η διατροφική πρόσληψη λίπους, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.ο διαβήτης τύπου II έχει κοινή επιδημιολογία με τη στεφανιαία καρδιακή νόσο, και μπορεί να συνδέεται με τη ζωή στη μήτρα, ιδιαίτερα την καθυστέρηση της ενδομήτριας ανάπτυξης.
   Και στους δύο τύπους διαβήτη, το πρόβλημα είναι ότι τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη στο πάγκρεας, δεν μπορούν να παράγουν αρκετή ή καθόλου από αυτή τη ζωτικής σημασίας ορμόνη, ανάλογα με τις απαιτήσεις του σώματος. Η ινσουλίνη καθαρίζει τα σάκχαρα από το αίμα, τα ζωτικά όργανα και τους ιστούς. Είναι επίσης απαραίτητη για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια. Τα άτομα με διαβήτη τύπου Ι δεν είναι σε θέση να παράγουν καθόλου ινσουλίνη, ενώ εκείνοι με διαβήτη τύπου ΙΙ δεν μπορούν να παράγουν αρκετή, ή ο οργανισμός τους δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά.
   Εκτός από τις διάφορες φαρμακευτικές θεραπείες που θα μας συστήσει ο γιατρός μας να ακολουθήσουμε, για την καταπολέμηση του διαβήτη μπορούν να βοηθήσουν και κάποια βότανα.Δείτε παρακάτω ποια είναι μερικά από αυτά:
  •   Το τζίνσενγκ ή τζίντζερ αποδείχθηκε ότι ανεβάζει τη διάθεση, βελτιώνει τις ψυχολογικές και σωματικές λειτουργίες και μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα καθώς και το σωματικό βάρος.Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το έτος 2000 από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά, κατέδειξε ότι μία απλή δόση τζίνσενγκ τριών γραμμαρίων βοηθά σημαντικά στην μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα έπειτα από ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες – η κατανάλωση τζίνσενγκ πρίν ή μετά το γεύμα βοηθά σημαντικά να παραχθούν ωφέλιμα αποτελέσματα.

  • Κανέλα :Η κανέλα συγκεντρώνει πολύ περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες από όσες γνωρίζουμε. Όπως και το τζίνσεγκ, αποτελεί μία εξόχως ρυθμιστική πηγή του επιπέδου σακχάρου στο αίμα – αλλά επίσης λειτουργεί θεραπευτικά και σε περιπτώσεις αυξημένης αρτηριακής πίεσης.Η κατανάλωση κανέλας στο ενδιάμεσο των γευμάτων μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους διαβητικούς ασθενείς να «ανταπεξέλθουν» στις απότομες αυξήσεις και μειώσεις των επιπέδων σακχάρου.
  • Αψιθιά ή Αρτεμισία : Έχει ευεργετική δράση στους διαβητικούς και βοηθά στην καταπολέμηση του σακχάρου.
        Παρασκευάζεται ως έγχυμα. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό         σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ξηρό βότανο και το αφήνουμε για            10-15 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε έως τρεις φορές την ημέρα.

      Πηγές :



Δεν υπάρχουν σχόλια: