23 Οκτ 2015

Ποιές παθήσεις μπορεί να θεραπεύσει η ρεφλεξολογία!

 Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται αυξημένο ενδιαφέρον για τις ήπιες, φυσικές και συμπληρωματικές μεθόδους φροντίδας της υγείας. Μια από τις μεθόδους αυτές είναι και η Ρεφλεξολογία. Η Ρεφλεξολογία είναι η επιστήμη η οποία ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα και...
τις παλάμες, σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος, αντίστοιχα.

  Διεγείροντας αυτά τα αντανακλαστικά σημεία με ειδικές πιέσεις και φυσικούς χειρισμούς, απελευθερώνονται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του σώματος και έτσι επιτυγχάνουμε την ενεργοποίηση, χαλάρωση και εξισορρόπηση του οργανισμού.
  Η Ρεφλεξολογία είναι μία τελείως φυσική και ακίνδυνη μέθοδος ενεργοποίησης της αυτοθεραπευτικής ικανότητας του οργανισμού, δεν παρεμβαίνει στον οργανισμό, δεν συνιστά ή χορηγεί φάρμακα και επιπλέον δεν προκαλεί παρενέργειες. 
 Η διάσημη ρεφλεξολόγος Jane Sheehan, η οποία θεραπεύει και ανακουφίζει εκατοντάδες ανθρώπους κάθε χρόνο αποκαλύπτει ότι τα δάχτυλα των ποδιών μας μαρτυρούν το παρελθόν και την καταγωγή μας.

Δείτε παρακάτω χάρτη του πέλματος των ποδιών και τα σημεία που αντιστοιχούν στα ανθρώπινα όργανα.



Σήμερα μετά από έρευνες διαθέτουμε συγκεκριμένους ρεφλεξολογικούς χάρτες με τα αντανακλαστικά σημεία.
  • Για τα πέλματα
  • Για τα χέρια
  • Για τα αυτιά – ωτορεφλεξολογία
  • Για τι πρόσωπο – προσωπορεφλεξολογία
  • Ακόμη για τη γλώσσα και τη μύτη
Ο Ρεφλεξολόγος προτιμά να δουλεύει κυρίως στα πέλματα, γιατί:

  • Είναι πιο μαλακά, ενώ τα χέρια είναι σκληρά, από τις διάφορες εργασίες που κάνουμε.
  • Το ενεργειακό μπλοκάρισμα εντοπίζεται καλύτερα και
  • Γιατί τα πόδια προσφέρονται καλύτερα για να εντοπισθούν τα διάφορα σημεία και όργανα του σώματος.
    Πώς ωφελεί η Ρεφλεξολογία
       Όταν υπάρχει μια ανισορροπία ή ένα μπλοκάρισμα σε κάποιο όργανο ή σε κάποιο σημείο του σώματος, τότε στο αντίστοιχο αντανακλαστικό σημείο σχηματίζονται κάποια ιζήματα, δηλαδή κάποιοι κόμποι, που ο ειδικός αισθάνεται με τα δάκτυλά του.
       Με την διέγερση των ρεφλεξολογικών αυτών σημείων επιτυγχάνεται η καλύτερη κυκλοφορία αίματος, λέμφου και ενέργειας στο αντίστοιχο σημείο του σώματος, το οποίο και πάσχει.Ταυτόχρονα ελευθερώνονται από τον εγκέφαλο οι ενδορφίνες, που είναι οι φυσικές αναλγητικές ουσίες του οργανισμού και μειώνεται η μυϊκή ένταση και έτσι σταματάει ο τυχόν πόνος.

    Παραπομπές:

  • www.boro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: